Vypnout zobrazení pro mobilní zařízení

Jaké jsou nejlepší možnosti oddlužení či konsolidace půjček

Poradna
30. září 2015

Máte pocit, že Vám už dluhy téměř přerostly přes hlavu a nevíte si rady, co s nimi udělat? Jak se jich dočista zbavit? Existují dvě možnosti, díky kterým se můžete z této nepříjemné situace dostat. Abyste si mohli zvolit tu správnou variantu pro Vaše oddlužení, je potřeba vědět kolik dlužíte a u kolika věřitelů ho máte.

Jednou z možností, jak se zbavit dluhů je osobní bankrot, o kterém rozhoduje soud, druhou možností je navštívit bankovní, nebo nebankovní instituci a požádat o konsolidaci půjček.

Konsolidace půjček:

Máte-li několik úvěrů, které nezvládáte splácet všechny najednou, může Vám pomoci právě konsolidace. Konsolidace půjček je spojení všech půjček do jedné, která má nižší úrok a díky ní máte možnost splácet všechny své pohledávky v jediné splátce, tudíž není potřeba řešit, kolik částek na dluhy věřitelům posílat. Doba splatnosti u konsolidované půjčky je delší, než kdyby jste stále platil/a všechny své dluhy zvlášť.

 

Díky konsolidaci půjček si zjednodušíte splácení a budete mít přehled nad tím, kolik splácíte a kolik jste již uhradil/a. Jedna půjčka znamená jeden náklad za vedení, jedna úroková sazba a navíc máte možnost přizpůsobení půjčky Vašim potřebám. U této půjčky si můžete dobu splatnosti a výši splátek regulovat podle toho, jak se Vám to zrovna hodí.

 

Rozhodujete-li se pro konsolidaci svých půjček, máte na výběr zda si ji sjednat u bankovní, nebo nebankovní instituce. V dnešní době už je to především jen na Vás, pro kterou společnost se rozhodnete. Vzhledem k tomu, že si tyto instituce navzájem konkurují, mají podobné výhody, protože se díky tomuto produktu snaží přetáhnout klienty z jiné instituce k té své.

Konsolidace Home Credit CZHome Credit a.s.
výše půjčky:30 000 - 600 000 Kč
úrok od:11%
nutnost ručení:ne

Informace o nebankovní půjčce Konsolidace Home Credit CZ

Poskytovatel půjčky: Home Credit a.s.
  • O půjčce Konsolidace Home Credit CZ

    • Půjčka bez ručitele
    • Půjčka bez doložení příjmů
    • Půjčka bez registru
    • Sjednání půjčky zdarma
    • Lze spojit půjčky od 30 000,-Kč do 600 000,-Kč
    • Spojením půjček můžete snížit splátku a ušetřit tisíce Kč měsíčně
    • Doba splatnosti 24 až 96 měsíců
    • Úrok od 11 %
    • Peníze do druhého dne od podepsání smlouvy
    • Možnost odložení splátek
    • Možnost změny výše splátek

Jaké má konsolidace půjček výhody?

Společnost, u které si konsolidaci sjednáte za Vás uhradí všechny Vaše pohledávky u všech věřitelů a převede je k sobě. Takže jste dlužníkem pouze u jedné instituce a splácíte pouze jeden úvěr.

 

Vzhledem k tomu, že platíte pouze jednu půjčku, máte na ni stanovenou pouze jednu úrokovou sazbu, díky které tak hodně ušetříte, navíc máte přehled nad svým domácím rozpočtem.

 

Díky konsolidaci také ušetříte za různé poplatky, které jste doposud musel/a platit za více úvěrů. Mezi ně patří například poplatky za vedení úvěrových účtů, za trvalé příkazy a jiné transakce.

Co je potřeba doložit?

Nejprve je důležité si u finanční společnosti ověřit podmínky , za kterých tuto službu nabízí. Může se stát, že spíše než výhodné to pro Vás bude prodělečné.

 

Banka, nebo jiná instituce nabízející konsolidaci Vám může žádost zamítnout, a to v případě, že jste již zapsán/a v registru dlužníků. Dále pak je potřeba doložit, že máte pravidelný měsíční příjem a jeho výši, pokud takový příjem nemáte, je velká pravděpodobnost zamítnutí Vaší žádosti o konsolidaci půjček.

 

K dokladům, které na vyřízení potřebujete samozřejmě patří dva doklady totožnosti a výpisy z úvěrových účtů. Pak už je to vše a Vy můžete podepsat smlouvu, díky které bude konsolidace vyřízena.

Na co si dát pozor:

V případě, že Vám žádost bude finanční společností schválena, zkontrolujte si ještě před podpisem smlouvy, jaká je maximální doba splácení, v jaké výši jsou měsíční splátky a také RPSN, tedy roční procentuální sazbu nákladů. Pořádně si přečtěte podmínky pro předčasné splacení, protože některé instituce za toto předčasné splacení udělují sankce.

Jaké má konsolidování nevýhody?

Každá společnost má konsolidaci půjček vedenou jako svůj produkt, takže je naprosto logické, že i díky tomuto produktu chce dosáhnout nějakého zisku, to znamená, že ne pro každého klienta může být konsolidace výhodným řešením.

 

Protože se Vám u tohoto produktu prodlužuje doba splatnosti, je dost možné, že i přes uhrazení všech Vašich minulých pohledávek zaplatíte instituci daleko více než před sloučením.

 

Nemáte-li problém i nadále splácet své dluhy, pak není potřeba konsolidovat, protože se může stát, že zaplatíte mnohem více než předtím, ale naopak, pokud splácet nezvládáte, je pro Vás konsolidace jedno z nejlepších řešení při splácení dluhů.

Osobní bankrot:

 Není možné, aby o osobní bankrot požádal kdokoliv. Vztahuje se však pouze pro oddlužení fyzických osob, které nepodnikají, a tudíž nemají dluhy z podnikání.

 

Pro žádost o osobní bankrot je nutné splnit podmínky, kterými jsou dluhy minimálně u dvou věřitelů, dluhy více než 30 dnů po lhůtě splatnosti a neschopnost tyto dluhy splácet. Splníte-li tyto tři podmínky, o Vašem úpadku pak rozhodne soud, který se pak zabývá Vašim návrhem.

 

Věřitelé nebo soud rozhodnou, zda budete oddlužení plnit pomocí splátkového kalendáře, nebo zda dojde ke zpeněžení Vašeho majetku. V případě, že soud nebo věřitelé rozhodnou splacení pomocí splátkového kalendáře, Vaše dluhy pak budete splácet méně než po dobu 5 let.

 

Jednou z podmínek oddlužení, která je zákonem stanovená, je schopnost splácet alespoň 30% dluhu, a to buď zpeněžením Vašeho majetku, nebo je toto plnění placeno z Vašich příjmů a příjmů osob, které za Vás ručí. Možná je ještě domluva s věřiteli, kdy se můžete dohodnout na nižším plnění.

 

Než však požádáte o oddlužení, je nutné se v první řadě poradit o tom s odborníky. Je hezké, že se můžete touto cestou zbavit až 70% svých dluhů, ale tak snadné, jak se zdá to rozhodně není. Věnujte ovšem pozornost a čas přípravě návrhu na osobní bankrot, abyste se po případným zamítnutí nepřipravil/a o možnost oddlužení i v budoucnu. Pro návrh k oddlužení je nutno vyplnit velmi složitý formulář, doložit množství různých příloh, které jsou pro osoby, které se danou problematikou nezabývají, velkou neznámou. Je dobré navštívit odborníka, který Vám poradí, než samotný návrh vůbec podáte.

Kategorie článků
Poradna
17. srpna 2016

Půjčky bez doložení příjmu - jak se v nich orientovat

V současné široké nabídce půjček najdete i takové, kde nemusíte dokládat příjem.

Číst článek
Recenze půjček
07. července 2016

Půjčka od České spořitelny - recenze

Dostali jste se do složité finanční situace, ze které neumíte galantně…

Číst článek
Recenze půjček
07. července 2016

Recenze - Nebankovní půjčka Fair Credit

Nedostatek financí může na vlastní kůži zažít úplně každý. Bohatě stačí, když…

Číst článek
Recenze půjček
30. června 2016

Recenze na půjčku CreditLimit od Ferratum Bank

Ocitli jste se ve finanční tísni a nemáte odložené peníze bokem? Zaskočily vás…

Číst článek