Vypnout zobrazení pro mobilní zařízení

Kdy řešit finanční problémy půjčkou?

Poradna
18. ledna 2016

Mohou se dostat do finančních problémů pouze lidé, kteří nedokáží správně hospodařit se svými financemi? Rozhodně ne! Finanční těžkosti mohou postihnout naprosto kohokoliv. Stačí, aby se vám v jednom měsíci sešlo více neočekávaných výdajů a problém je na světě.

Jak vzniklou situaci řešit?

Nejprve si musíte uvědomit, co vlastně bylo příčinou vašich finančních nesnází. Stojí za nimi porouchané auto? Snížil se vám znenadání příjem? Utráceli jste vědomě více, než jste si mohli dovolit? Teprve po zodpovězení těchto otázek můžete přikročit k nějakému řešení. 
Finanční problémy vlivem špatného hospodaření s penězi.

Vyplynuly vaše finanční potíže z dřívějšího rozmařilého života a neuvážených výdajů?

Rozhodně bychom vám nedoporučili ihned se uchylovat k úvěrům, které vaše problémy zdánlivě vyřeší. Pokud nemáte dostatečnou finanční disciplínu, spíše vás potopí ještě hlouběji do finanční krize. V takovém případě raději vyhledejte odborníka, který vám se správou financí a ideálním řešením potíží může pomoci.

Nečekané výdaje jako původce problémů

Disponujete zcela běžnými příjmy, ale museli jste během krátké chvíle uhradit několik nečekaných výdajů? V takovém případě už lze uvažovat o úvěru, který by vaši situaci vyřešil a vy ho byli schopni ze svých budoucích příjmů splatit.

Zvolit banku či nebankovní společnost?

V televizi i jiných sdělovacích prostředcích neustále běží reklamy na bankovní úvěry i nebankovní půjčky. Mnoho z vás by si jistě myslelo, že u banky se vám dostane podstatně výhodnějších podmínek. Ovšem již několik let to není úplně pravda. Zavedené nebankovní společnosti už v mnoha případech poskytují lepší úvěry, než jejich bankovní konkurenti. Před podepsáním smlouvy si tak nechte vypracovat více nabídek od bank i nebankovních subjektů, uvidíte, že rozdíly budou v některých případech překvapivé.

Kategorie článků
Poradna
17. srpna 2016

Půjčky bez doložení příjmu - jak se v nich orientovat

V současné široké nabídce půjček najdete i takové, kde nemusíte dokládat příjem.

Číst článek
Recenze půjček
07. července 2016

Půjčka od České spořitelny - recenze

Dostali jste se do složité finanční situace, ze které neumíte galantně…

Číst článek
Recenze půjček
07. července 2016

Recenze - Nebankovní půjčka Fair Credit

Nedostatek financí může na vlastní kůži zažít úplně každý. Bohatě stačí, když…

Číst článek
Recenze půjček
30. června 2016

Recenze na půjčku CreditLimit od Ferratum Bank

Ocitli jste se ve finanční tísni a nemáte odložené peníze bokem? Zaskočily vás…

Číst článek